Edirne Konferansları Serisi'nin 4. sü Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü hocalarından Doç. Dr. Aziz TEKDEMİR tarafından hazırlanan "Edirne Tramvay Hattı Projeleri " başlığıyla düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin bir klasiği haline gelen Edirne Konferanslar Serisi'nin 4. sü düzenlendi. Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurten ÇETİN moderatörlüğünde  Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü hocalarından Doç. Dr. Aziz TEKDEMİR tarafından hazırlanan "Edirne Tramvay Hattı Projeleri " konulu sunumunu gerçekleştirdi. Edirne'de raylı sistem projesi planlamalarının 1900'lü yılların başlarına dayandığını, belli dönemlerde girişimlerde bulunulmasına rağmen gerçekleştirilemediğini, çeşitli alternatif planlar yapıldığını çeşitli dökümanlar ile ortaya koyarak detaylı bilgiler verdi. Konferans katılımcıların soruları cevaplandırıldıktan sonra sonlandırıldı.

Bu içerik 13.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.