T.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Balkan Savaşları, İşgaller ve Tepkiler” konulu panel düzenlendi.

 
  
             T.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Balkan Savaşları, İşgaller ve Tepkiler” konulu panel düzenlendi. Panele üniversiteden hocalar, öğrenciler ve misafirler katıldı.

             T.Ü. Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panelde, “Balkan Savaşları’nın Anadolu Dışındaki Müslümanlar Üzerindeki Etkileri” konulu bir sunum yapan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurten Çetin, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Müslümanlar’ın Balkan Savaşları’na kayıtsız kalmadığını ve Osmanlı Devleti’ne hem maddi yardımda bulunduklarını hemde binlercesinin savaşa katılmak için Osmanlı ordusuna katıldığını ifade etti.

           T.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sabri Can Sannav, "Balkan Savaşları'nda Ege Adaları'nın İşgali" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Sabri Can Sannav, Balkan Savaşlarında Ege Adalarının durumunu, Yunanistan tarafından uygulanan baskıyı ve işgalleri hakkında önemli bilgiler verdi.

           Ardından Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tarık Sarıoğlu, "Edirne'nin En Acı 155 Günü" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Tarık Sarıoğlu, Edirne'nin Bulgarlar tarafından kuşatılma süreci ve şehrin savunması, Edirne'deki sıkıntılar, acılar ve felaketlerden bahsederek sunumunu bitirdi.

           Daha sonra Panel konuşmacılarına Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp tarafından plaketleri verilerek panel sonlandırıldı.


Resim       Resim       Resim 

Resim        Resim


Resim        Resim      








Bu içerik 24.01.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 170 kez okundu.