Trakya Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığında düzenlenen “Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılı” etkinliği yapıldı.

Balkan Üniversiteler Birliği ve Trakya Üniversiteler Birliğinin iki üyesi Trakya Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türk tarihinin unutulmaz zaferlerinden biri olan “Çanakkale Zaferi’nin” 106. yıl dönümünde ortaklaşa bir panel düzenledi.

Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ortaklaşa organize ettiği panelin moderatörlüğünü ise Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin üstlendi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklâl Marşı’nın okunması ve ardından Prof. Ahmet Hamdi Zafer şefliğinde Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası’nın Karaağaç Yerleşkesi’nde gerçekleştirdiği konserden “Çanakkale Türküsü” kesitinin paylaşılmasıyla başlayan sempozyum, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur,Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurten Çetin’in açılış konuşmalarıyla devam etti.
COVİD-19 pandemisi nedeniyle çevrim içi ortamda gerçekleştirilen panelde açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ahmet Altıntaş, “Çanakkale Savaşlarının Etkileri”, Doç. Dr. Cahide Sınmaz Sönmez “Çanakkale Cephesinde Hilal-i Ahmer Cemiyeti’nin Faaliyetleri”, Prof. Dr. Muhammet Erat “Siyasi ve Askeri Açıdan Çanakkale Savaşı” ve Prof. Dr. Aşkın Koyuncu “Türk Tarih Yazımında Çanakkale Savaşları” sunumları yaparak Çanakkale Zaferi’ni farklı yönleriyle değerlendirdi.ResimResimResim

Bu içerik 19.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 177 kez okundu.